Lierskogen SkoleFritidsGård

Åpningstiden er pr. i dag fra skoleslutt til kl 17.00. 

Basen er på Stall Ovenstad, 

Ovenstadveien 39, 3420 Lierskogen

Her har jeg oppstallet 11 hester fordelt på to staller med tilhørende store uteområder, og en utegangsflokk med ponnitasser . På gården har vi en selskapssyk gårds-katt ved navn Selma, som kommer fra en gård i Sigdal, hunden ved navn Mira, som er av rasen Alaskan Malamute, en skikkelig kosebamse, hun kommer fra et lite sted langs Mjøsa. Ut over det har jeg 2 hester og flere ponnitasser i alle kategorier. 

Hvem er jeg?

Jeg driver Hund & Hest I Fokus, Stall Ovenstad og Lierskogen SkoleFritidGård. 

Mitt navn er Liv Sandseter, født 1976, og har livslang fartstid med hunder, katter og hester. Har selv to barn som nå er voksne, og det beste jeg vet er å være til hjelp for andre, skape en hyggelig hverdag for store og små, ikke minst i kombinasjon med dyr.

Er utdannet hundetrener/hundeinstruktør og barfottrimmer på hest, (en som steller/klipper og rasper høvene til hesten. Av arbeidserfaring har jeg mitt eget lille firma hundoghestifokus.no og jeg har i tillegg jobbet over 20 år i dagligvaren, derav 18 år som leder. 

Jeg hjelper hunde- og hesteeiere med håndtering og kommunisering med dyret sitt. Tar også hester og hunder imot for trening.

Min erfaring med barn er som mor til to, og flere kurs med barn og hund, hest og hund.

Jeg stiller gjerne med vandelsattest/politiattest på forespørsel. 

Min intensjon

Jeg ser fordelene og gleden i å ha dyr i nærheten av meg selv og andre, både barn, voksne og eldre - ubetinget kjærlighet og ingen krav. 

Stelle for dyr og å ha ansvar for noe gir en god følelse, ikke minst mestring når man får til noe. Dyr er svært takknemlig for det vi gir, og tillit og respekt kommer med godt stell, forståelse og kjærlighet. 

Dette ønsker jeg å videreføre til barn som kanskje ikke har denne muligheten ellers, enten fordi de trenger en avkobling, ikke har tilgang til dyr, fordi tidsklemma tar oss litt, eller bare fordi interessen faktisk er de

Sikkerhet og forsikring av barna

Når man driver med dyr kan alt skje, selv om jeg jobber aktivt med å forebygge uhell, og tenker sikkerhet for dyr og barn, kan jeg aldri garantere at det ikke vil skje noe. Dyrene er uforutsigbare, selv om dem er aldri så rolige og snille. 

Alle barn som deltar på SkoleFritidsGården MÅ ha egen livs- eller ulykkesforsikring. 

Mat og drikke

Alle må ta med med ekstra mat. Drikke blir vann, saft og noen ganger kakao/solbærtoddy 


Ankomst SkoleFritidsGården

Barna blir hentet på skolen ved skoleslutt med hund, hest eller hest og kjerre. Dersom barna slutter til forskjellige tider vil de minste bli prioritert ved henting. Det hender også at barna blir hentet med bil, alt beror på tid, vær og føre.

Viktig for meg at alle føler seg trygge og godt i varetatt. 

VIKTIG VED HENTING

Ved henting av barna er det viktig at alle foreldre og berørte kjører forbi innkjøringen til nr 37/39. Følg Ovenstadveien videre og ta første mulige til venstre etter gårdstunet du kjører gjennom. Der du svinger inn står det et lite skilt til "Fuglevik". Følg denne grusveien forbi ridebanen og rett frem. Parker ut og inn foran gjerdene til hesten. 

Trenger barnet hesteutstyr?

Noen tenker kanskje at dette krever store inngrep i økonomien i tillegg til prisen for ordningen, men da skal jeg glede dere og si at dette tilbudet ikke krever noe som helst investeringer av dyre hesterelaterte ting og tang. 

Jeg holder ridehjelmer til alle barna. Utover det trenger kun barnet klær etter vær og vind. Sikkerhetsvest er ikke påbudt, men skulle det være et ønske om at sikkerhetsvest benyttes så må dette kjøpes inn av hver enkelt forelder, og barnet må kunne klare å ta den på selv, (dette på grunn av mangel på tid). 

På varme vår, sommer og høstdager kan det være en fordel med ridebukse for å unngå gnag og ubehag under ridning. Dersom barna ønsker å ri må de ha høye sko/støvler med hel. altså sko som dekker godt over ankelen. Men det er mye fint på bruktmarkedet, eller hos hesteutstyrsbutikken Hôôks på CC i Drammen. 

Alle barna får egen kurv til skiftetøy, og knagg til yttertøy oppe på gården, slik at man ikke trenger å dra på mye klær frem og tilbake mellom skole, hjem og SFG. 

Dyrene trenger stellet sitt uansett vær og vind, av den grunn er det viktigst å ha godt med klær som dekker alle forhold. 

Mitt motto: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær!

NB: På Ovenstad kan det være kaldt da det er åpent og vinden tar godt der. 

Hvorfor aktivitet med dyr?

Det er i senere tid blitt kjent at barn og unge som omgås dyr, har ansvar for dyr o.l. mestrer livet sitt bedre. Følelser, empati og ansvars er noe av det som utvikler seg, mestringsfølelsen blomstrer og med dyr er vi oss selv. Dyr dømmer ikke, maser ikke, klager ikke eller krever noe. Dyr er for mange ren terapi, dette sammen med frisk luft, natur og lek håper jeg at dette vil være et positivt tilbud for de som liker hest og andre dyr.  

Hvorfor ikke gi barna denne flotte muligheten! 

Så, jeg ønsker med dette velkommen til en hyggelig skolefritid her på SkoleFritidsGården.

Dyrene tror jeg gleder seg stort, og det gjør jeg også!


NB: Jeg følger skoleruta til Heia Skole

Min sønn Kristian og Rio
Min sønn Kristian og Rio
Liv Sandseter
Liv Sandseter
Min datter Janne og Dude
Min datter Janne og Dude