Hverdagen her på gården

Dette er et ganske nytt tilbud som jeg tenker blir litt til etter hvert som "veien blir gått opp". Oppstart var januar 2019, og jeg har en tanke om hvordan, men ofte blir det litt endringer etter hvert som man erfarer. Rutiner skal dannes og tiden vi har er litt snau, så fokus på at det ikke skal bli stress er helt klart til stede. Mat til barna er prioritet 1, deretter aktiviteter. Mulig leksehjelp blir på enkelte dager i stede for litt hver dag. Alt beror også på når barna er ferdige på skolen og vi er i gang på gården. Men en ting er sikkert, dette skal bli kjempe gøy! 

Etter skoletid

Barna blir hentet på skolen med bil, hund eller hest. Når vi ankommer SkoleFritidsGården seler/saler vi av hest, og steller. Før vi setter oss ned og spiser litt lett mat, fôrer vi lunsj til hestene.  

Deretter har vi ulike aktiviteter som f.eks:

  • Tur med hunden Mira, og katten Selma (det hender hun følger oss på tur).
  • Kos og samvær med dyrene, læring om å være med og rundt dyr. Her er det katt, hund, hester og ponnier. Flere dyr kommer kanskje etter hvert.
  • Ulike aktiviteter med hest som ridning, kjøring med hest, balansetrening og bakkearbeid (kommunikasjon med hest for nybegynner og for den viderekommende).
  • Stalloppgaver og forefallende arbeid som møkking i uteområdene, fôring av hester, feie stallgulv, rake uteområdet, lage bøttemat, fylle vann ute, fikse gjerder etc.
  • Andre aktiviteter som aking, tur, hesteskokasting, sekkeløp, lassokasting, trillebårkonkurranse, enkel pådekking, båltenning, frilek og mye mye mer. 

Aktivitetene er i stor grad utendørs så barna må kles etter vær og vind.